The building façades, whilst distinctly contemporary, sensitively reflect the richness, grain and materiality of the surrounding context. The textured and folded surfaces go a long way in amending the quality of the street that has been compromised by the larger buildings on the eastern side, whilst creating interest through dynamic architecture.

 The Project

The proposal is within two very different conditions: the grander scale of the southern Trafalgar Square end, positioned in the Trafalgar Square conservation area, and the smaller scale and more sensitive character parts of the northern end, which greatly contrasts the south and is accordingly located in the St.James’s conservation area.

Client
Hobhouse SA

Main Contractor
Osborne

Architects
Brisac Gonzalez & TP Bennett

Scope
Brickwork & Blockwork